
Akupunktur Psikoterapi Nedir?
Sertleşme sorunu nedenleri psikojenik duygu durum bozuklukları; akupunktur ile birlikte yapılan psikoterapiler ile çok daha başarılı tedavi edilebilmektedir. Vücudumuzda psikolojik durumumuza yön veren birçok hormon bulunmaktadır. Örneğin kortizon hormon miktarımız yüksekken gereksiz ve nedensiz kaygı hissedebiliriz. Aynı şekilde serotonin hormonumuz düşük seviyede olduğu durumlarda yine nedensiz olarak hüzünlü hissedebiliriz. Bu yüzden tüm hormonlarımızı balans edip normal seviyelerine getiren akupunktur ile birlikte yapılan psikoterapiler çok daha başarılı sonuçlar vermektedir.
Ruhsal Dünyamız ve Sertleşme Sorunu
Sertleşme sorununa neden olan penil kan akımını azaltan nedenlerden önemli bir diğeri; kişinin içerisinde bulunduğu negatif emosyonel duygu durumudur. Neden olarak kimi zaman ekonomik durum veya statü kaybı-kaybetme kaygılarının yoğun olduğu bir dönemin depresif etkisi olabilmektedir. Kimi zaman da sevgisel eksiklik hislerinin verdiği güvensizlik duyguları olabilmektedir.
Bazen de bu negatif emosyonel durum sadece cinsel hayatımızda yaşadığımız izole bir sorun olarak karşımıza çıkar. Bu durumun nedeni ise genellikle geçmişte cinsellikle ilgili yaşamış olumsuz bir deneyim ile ilgili olabildiği gibi; cinsel mit adı verilen, cinsellikle ilgili yanlış bilgi ve düşünce kalıpları geliştirmiş olabilmemizdir.
Kimi zaman da sertleşme sorunu yaşayan bazı bireylerde sorun, sadece eşiyle yaşanılır halde; çok daha dar bir çerçeve oluşturur. Cinsel birliktelik sırasında eşlerin yanlış tutum, davranış, statü ve roller sergilemesi neticesinde de karşımıza çıkan bir cinsel fonksiyon bozukluğu da olabilmektedir. Burada sorunun kaynağı tamamen bireyin kendisi olabileceği gibi; kişiyi bu yanlışlar minderine iten baskın karakterli bir eş de olabilmektedir. Bu yüzden kliniğimize sertleşme sorunu ile gelen bir kişide öncelikle sorunun nedeninin organik (fiziksel) mi yoksa psikojenik mi olduğunun ayırt edilmesi gerekir. Deneyimli bir hekimin aldığı anamnez büyük oranda nedeni tespit etmek için yeterlidir. Ancak çoğu zaman da düşünülen nedenin tetkiklerle de desteklenmesi; tedavi için yanlış bir yola çıkılmasını önleyecektir.
Kişideki sertleşme sorununun nedeni psikojenik olduğu saptandıktan sonraki adım; ise bu psikojenik nedenin yukarıda belirttiğimiz hangi gruba ait olduğunu bulmak; hangi spesifik nedene bağlı olduğunu saptamaktır. Bunun için kişilere yazılı ve ya sözel sorulan birkaç soru oldukça yol gösterici ve nedeni tanımaya yardımcı olabilmektedır. Psikojenik hastalıklarda nedenin doğru saptanması tedavinin yarısından fazlasını oluşturur. Bundan sonrasında sertleşme sorununa neden olan bu psikojenik durumun psikoterapiler ile tedavi edilmesine geçilmektedir. Bu aşamada da kişiyi psikojenik iyileşmeye hazırlayan en önemli enstrümanların başında Akupunktur gelmektedir. Seans sırasında uyguladığımız vücut akupunkturunun yanı sıra; kulak bölgesine konulan küçük iğneler, bu etkinin çok daha uzun sürmesine imkan vermektedir.
Akupunktur Nasıl Yapılır?
Vücutta diz, ayak, el bileği ve baş bölgelerine; ince, steril, tek kullanımlık iğneler yerleştirilip, periyodik olarak indüklenmesi şeklinde olmaktadır. İşlem ortalama 30-45 dakika sürmektedir. Bu süre boyunca kişiye yapılan psikoterapiler ile Akupunktur Psikoterapi adını alır.